Sunday, 15 September 2013

Bila gadget jadi hantaran

Assalamualaikum dan hi semua!

Sempena cuti Hari Malaysia ni, irah yakin mesti ramai yang ambik kesempatan untuk mengadakan majlis perkahwinan. Jadi, sesuai rasanya kalau Irah berbicara mengenai bila GADGETS jadi HANTARAN.





The pictures already tell you everything. Tak payah dah Irah nak hurai panjang-panjang. Tak dinafikan, dah jadi trend zaman sekarang hantaran mahal-mahal. Wang hantaran pun mahal. Barang hantaran pun mahal. Gadget tu dah menjadi salah satu barang wajib yang dijadikan sebagai hantaran.









Sumber: Google

I just want to say simple thing, nak beban hutang seumur hidup dan dosa seumur hidup akibat membazir atau bahagia seumur hidup bila hutang tak ada pon selepas berkahwin? Malah, dapat bagi kemewahan plak untuk anak-anak nanti. Sure, nak bahagia semua kan? Ingat ye, makin lama, kos hidup semakin tinggi. Ye idak? hehe

Bagi orang kaya, tak kisah semua benda ni. Cuma bagi Irah kalau tak mampu baik tak payah. Buat simple-simple je. Nape? Takut orang kata? Pegang ni.

Mulut orang mana boleh tutup, bukannya mulut tempayan”.

ALLAH akan sentiasa berada bersama orang-orang yang sikap bersederhana dan bersyukur. Jaga maruah diri dan agama. J

Wassalam





1 comment:

nurul ain said...

da nak kawin ke??hee